De Sportspeciaalzaak van Goeree Overflakkee

Geschiedenis

Geschiedenis

Sporthuis de Bont, de sportspeciaalzaak van Goeree Overflakkee, opende zijn deuren in Middelharnis, midden in het winkelcentrum “D’n Diek” op 26 maart 1985.

Eigenaar Arjen de Bont, zoon van een middenstandsgezin uit Made, startte “Sporthuis de Bont”, op 17 jarige leeftijd aan de Westdijk 20.

Van vader op zoon

Zijn opa was schoenmaker in het Brabantse Wagenberg en zijn vader trad in zijn voetsporen en opende een schoenenwinkel in Made, waar Arjen zijn roots liggen. Arjen zijn ouders hadden zich naast het verkopen van schoeisel en tassen half jaren ’70 toegelegd op de verkoop van sportartikelen naast het assortiment schoenen. In die jaren expandeerde de sport enorm in Nederland. En zodoende verdween langzaamaan het schoenenassortiment bij de familie de Bont. “De Bont’s schoenen” werd dus “Sporthuis de Bont”. Waarna de onderneming in Made uitgroeide tot een gerenommeerde sportzaak van Made en verre omgeving.

Arjen

Nadat Arjen op 16 jarige leeftijd van school kwam is hij direct bij zijn ouders in het familiebedrijf gaan werken. In de avonduren haalde hij zijn vakdiploma’s die toentertijd nog noodzakelijk waren om een eigen bedrijf te kunnen en mogen starten. Waarna hij dus een jaar later met behulp van zijn ouders zelfstandig kon gaan opereren in Middelharnis, op het eiland Goeree Overflakkee.

Samen met zijn vader ging hij zich toeleggen op de inkoop van sport- schoenen, -kleding en aan sport gerelateerde vrijetijdskleding. Hij hield de ontwikkelingen goed in de gaten met name in de tennis-, voetbal- en hardloopwereld. Sporten die vanaf half jaren ’80 aan flinke vernieuwingen en ontwikkelingen onderhevig waren.

Na een sterke groei van de onderneming in het eerste pand verhuisde de winkel in september 1989 naar een dubbel zo groot pand aan de huidige locatie aan de Westdijk 36. Daarin lagen de mogelijkheden om de sportspeciaalzaak nog verder uit te bouwen met als belangrijkste gespecialiseerde sporten: tennis en ski. Tegenwoordig heeft “Sporthuis de Bont” 280 m² winkeloppervlakte.

Nadat zijn ouders de winkel in Made verkocht hadden kon Arjen zich samen met zijn vrouw en 3 medewerkers 100% gaan toeleggen en versterking van “Sporthuis de Bont” in Middelharnis. Tot op heden is “Sporthuis de Bont” samen met zijn team medewerkers, een begrip op het gebied van sport en vrije tijdsmode op het eiland Goeree Overflakkee.